Gitte Gross

“62´årig optimist og pragmatiker”

Opstiller til Allerød byråd 2021

Jeg flyttede fra Valby til Uglevang, da jeg var 10 år gammel og har boet i Allerød næsten lige siden. Som 19’ årig blev Lillerød for lille og København tilpas stor og spændende. Jeg svor dengang, at jeg aldrig ville vende tilbage til Lillerød. Det tog jeg i mig, da jeg fik mine to børn. Og jeg har elsket at bo her lige siden.

Naturen, gode daginstitutioner og ditto skoler bar begejstringen i starten. I dag er det naturen, den friske luft, et godt handels- og foreningsliv og placeringen i Nordsjællands smørhul med kort afstand til alt.

Min fritid er delt mellem meget udadvendte aktiviteter som dans (salsa), rejser og vandreture i bl.a. Georgien, Wales og Spanien og så de mere hjemlige sysler som havearbejde, bøger, madlavning og mine børn, familie og kæreste. Især havearbejde fylder en del og jeg har i 13 år haft nyttehave i Enghaven, hvor jeg også var formand en del år.

Jeg er 62 år og uddannet bromatolog (levnedsmiddelkandidat) med efteruddannelse indenfor projekt- og procesledelse og kommunikation. Kompetencer jeg har brugt i hele mit arbejdsliv, hvor over halvdelen af tiden er gået med at lede andre mennesker. I dag er jeg leder af Københavns Madservice, hvor vi laver god og velsmagende mad til 2000 ældre i Københavns Kommune.

Jeg er optimist og pragmatiker om en hals. Vejen til gode resultater er for mig brolagt med facts og kompromisser. De skal være så gode, at alle omkring bordet oplever ”at hive stikket hjem”, uanset partifarve.

Jeg har altid været politisk interesseret og engageret i mine forskellige job i bl.a. i FOA og Forbrugerrådet. I dag har jeg både tid og lyst til at kaste mig ind i det partipolitiske arbejde igen og når valget er faldet på at opstille til Byrådet, skyldes det flere ting.

Jeg er meget optaget af vores natur og de klimaforandringer, der truer vores fremtid. Jeg er overbevist om, at alle indsatser nytter – også lokalt i Allerød og i vores egne haver. Selv om vi har meget natur omkring Allerød, er manglende biodiversitet også et problem her. Det kan vi gøre meget mere ved, sammen – og uden at det koster en formue. Allerød skal være en grøn foregangskommune, og vi skal have alle borgere med.

Jeg er også optaget af Allerød kommune som arbejdsgiver. I min optik hænger kvaliteten af vores velfærdsydelser uløseligt sammen med, at der er tilstrækkeligt med kompetente medarbejdere og ledere, der har en høj grad af selvbestemmelse. Jeg vil gerne slå et slag i byrådet for mindre centralisme og topstyring og give medarbejdere og ledere plads til at de kan bruge deres faglighed.

Sidst men ikke mindst er jeg optaget af, at Allerød fortsat rummer en stor mangfoldighed af mennesker, og at vi kan tilbyde mange forskellige boligformer, heriblandt almennyttige boliger som helt almindelige mennesker kan betale. Allerød skal ikke kun være for velhavere.