Miki Dam Larsen

“Her skal være godt at bo for familier, singler, unge og gamle”

Viceborgmester i Allerød og formand for Teknik, Erhverv, Plan og Miljøudvalget fra 2018

Har været medlem af byrådet i Allerød i 14 år, og har tidligere været formand for skoleudvalget
Genopstiller til Allerød byråd i 2022

Jeg er 34 år og har hele livet boet i Allerød, dog afbrudt af studieophold og arbejde i udlandet. Jeg er vokset op i Lynge og bor nu i Rønneholtparken.

For mig er Allerød det perfekte sted at bo. Vi har et vidunderligt lokalliv med stærke foreninger og en varieret natur. Her er godt at bo for familier, singler, unge og gamle.

Jeg arbejder som lærer på Tingbjerg Skole og har desuden en uddannelse som bachelor i psykologi.

Jeg har dyrket kampsport det meste af mit liv. Derudover er jeg aktiv i Natteravnene og i et regnbuenetværk. I Corona tiden har jeg givet mere plads til cykling, gåture og løb, hvor jeg sætter stor pris på områder med varieret natur som i Børstingerød Mose og Lynge Naturpark. Jeg har desuden en stor passion for at rejse og opleve helt andre vilkår i andre lande – også selvom fødderne efterhånden er godt plantet herhjemme. Jeg nyder at holde sprogkundskaberne ved lige og følge lidt med i verdenen. Det giver perspektiv på tilværelsen at opleve at et velfærdssamfund ikke er et god for alle, snarere kun for de få.

Det er ikke nogen tilfældighed at jeg er havnet i politik. Det har jeg kredset om siden jeg var ganske ung.

Allerede da jeg stillede op i Allerød første gang i 2005, arbejdede jeg for ungdomsboliger og ”begynderboliger”, så det var lettere som ung at finde bolig i Allerød. Nu er vi godt på vej med flere boliger i Allerød Bymidte og nye kvarterer i Blovstrød og Lynge, men jeg arbejder stadig for, at flere borgere kan finde en bolig, der passer til deres livssituation. Det gavner os alle, når hele familien – ung, som ældre – kan finde den rette bolig i lokalområdet.

Som yngre drømte jeg om at blive Greenpeace-aktivist. At være byrådsmedlem er et par hval-længder fra Greenpeace, men jeg mener stadig, at det er værdifuldt at beskytte og forbedre vores natur. Derfor går jeg ind for omlægning af marker og græsarealer til rigere naturtyper og rekreative værdier, som vi fx giver plads til med fredningen af Kedelsø-Langsødalen i Lynge.

Vi skal have flere lokale rekreative muligheder. Corona-krisen har givet mange mere tid hjemme, og interessen for alt for naturområder og ude-sport er steget. Jeg har derfor arbejdet for de byudviklingspuljer, som vi nu kan bruge til at etablere fx flere shelters, grønne stier og outdoor-fitness.