Niels Christian Dahl

“Jeg ønsker en kommune med boliger til alle livets faser”

Opstiller til Allerød byråd 2021

Jeg er 28 år, og opstiller til byrådet for første gang. Jeg er født og opvokset i Allerød. Fra 2007 til 2020 boede jeg henholdsvis i Græsted, Aarhus og Nyboder grundet mine uddannelser, men er nu flyttet tilbage til Allerød.

Jeg har politisk erfaring fra min tid i Studenterrådet ved Aarhus Universitet. Senere har jeg været praktikant hos Socialdemokratiet på Christiansborg. Inden jeg startede på min kandidatuddannelse, var jeg 1½ på Søværnets Officersskole under uddannelse til officer. Selv om jeg opdagede at jeg ikke skulle være officer, ville jeg ikke være denne lærerige tid foruden.

Jeg brænder for politik i Allerød Kommune, for det er her det meste af min familie bor, gammel som ung. Jeg ønsker den bedst mulige fremtid for borgere som dem, og for vores kommende generationer. Jeg har set mine bedsteforældre blive gamle i den her by, og hvordan kommunens tilbud og sundhedsvæsenets behandling har betydet så utrolig meget for dem. Jeg har set hvordan yngre familiemedlemmer flyttede fra byen, for så at flytte tilbage når de fik børn. Samtidig har Allerød for mig det bedste fra to verdener. Det er en kommune med liv, udvikling og tæt kontakt til København, men den er også fredelig, tryg og tæt på naturen. Der er en natur som det er vigtigt vi værner om, og der er et samfund som skal gå fremtiden i møde.

Mit største politiske ønske er at gøre Allerød Kommune klar til fremtiden. Hvis der kommer en ung familie til byen, så skal de ikke skræmmes væk af manglende børnehave- eller skolepladser. De skal ikke være nødt til at betale det hvide ud af øjnene for en bolig. Vores stigende antal ældre skal der også tages kærlig hånd om. De skal kunne bo så de er en del af byens liv, og så vi alle kan hjælpe dem med at bo selvstændigt så længe som muligt. Samtidig så jeg også gerne at flere unge valgte at blive boende i kommunen, i stedet for at flytte til byen når de skal studere. Det kan vi kun opnå, hvis vi bygger boliger for alle, og det ved jeg at man kan gøre bæredygtigt.

Af fritidsinteresser har computerspil, rollespil, og ”IT-nørderi” altid fyldt meget i mit liv. Da jeg blev voksen, begyndte politik at fylde mere i min fritid, og jeg elsker at diskutere og følge med i alverdens nyheder. Jeg har også fastholdt en interesse for filmkunst og skønlitteratur. Inden for de sidste par år er jeg blevet særligt glad for madlavning og ølbrygning.